Bezoek Red Cap Society op 29 Augustus

De kabelkelder, en zo gaat alles de wijk in
verbazing in de Kabelkelder
Overpeinzing bij de Oorlogs tentoonstelling

 

Afgelopen Dinsdag is het Museum vereerd met een bezoek van het Capelse Red Caps Chapter van de Red Hat Society, dit is een gezelligheidsgroep van Dames boven de 50 die twee maal per maand samenkomen om iets gezelligs te doen. Net als bij andere organisaties worden plaatselijke afdelingen “Chapter” genoemd die geleid worden door een “Queen” (Zie onderstaande tekst voor meer informatie)

De RED HAT SOCIETY is min of meer toevallig ontstaan. Geïnspireerd door het gedicht `Warning’ van de Engelse dichteres Jenny Joseph uit 1961 had ene Sue Ellen Cooper uit Californië een vriendin, eveneens in de vijftig, een rode hoed cadeau gedaan. In dat gedicht waarschuwt de ik-figuur dat ze ongepaste dingen gaat doen als ze oud is, bijvoorbeeld in het paars gekleed zal gaan met een rode hoed erbij ‘die me niet staat en me niet past’. Met andere woorden: lekker puh
Toen Cooper met een groep vriendinnen een keer thee ging drinken, deed de hele groep voor de grap een rode hoed op. Weer andere vriendinnen hoorden ervan en deden hetzelfde. Na publicaties in een paar kranten en tijdschriften en een uitzending van de Today-show in 2000 was een beweging
Eind februari 2005 stond er een artikel in het NRC/Handelsblad over de Red Hat Society. Naar aanleiding van dit verhaal is de Red Hat Society in Nederland ontstaan. Niemand heeft kunnen bedenken dat er zoveel vrouwen geïnspireerd zouden worden. Niet alleen in Amerika maar over de hele wereld zijn vrouwen enthousiast. Wereldwijd zijn er al meer dan 1 miljoen leden. Ook in Nederland zijn er nu al meer dan 100 afdelingen actief.
Er is geen doelstelling, geen politiek, geen religie of wat maar ook. Het gaat om plezier en vriendschap na je vijftigste. Vrouwen van middelbare leeftijd raken er aan gewend niet meer op te vallen, onzichtbaar te zijn, daar hebben we geen zin in. Je uit te dossen in felgekleurde en soms bizarre kleren, biedt je de gelegenheid om je persoonlijkheid en je speelse geest de ruimte te geven.

Lees meer: https://www.roterodames.nl/over-ons/

%d bloggers liken dit: