Het Museum

Wat is er in het museum te zien?

Heel veel oude telefoons en moderne telefoontoestellen, telefooncellen 15 werkende telefooncentrales, telexen, faxen, radiodistributie, klokken, kabels en meetapparatuur voor kabelstoringen & mobiele telefonie, gereedschap & kleding uit de periode van 1880 tot heden. Wat opvalt is dat alles nog tot in detail werkt.

Het museum huist in een uit 1923 stammend industrieel gebouw aan de Vlaggemanstraat. ‘Het is destijds gebouwd als telefooncentrale voor Rotterdam Noord en dat is het nu nog steeds, waar de geschiedenis van de PTT in Rotterdam herleeft.

PTT: Putje graven, Tentje zetten, Tukkie doen.

PTT: Putje graven, Tentje zetten, Tukkie doen.
Houweling in de naam verwijst naar de voormalige directeur’, vertelt museumdirecteur en één van de vrijwilligers, Hans Noordhoek. ‘Sinds de digitalisering valt er aan de moderne telefooncentrale niet veel meer te zien. Deze centrale staat dan ook in een ander deel van het pand.’
Het museum wordt gerund door 25 enthousiaste & betrokken vrijwilligers. ‘Allemaal oud PTT’ers en KPN’ers.

Video's van telefonie

Vergeten Media

 

Behalve in allerhande introductiefilms, werd PTT ook vernoemd bij diverse humoristische TV programma’s; heel Nederland bleef Zondagavond thuis om te zien hoe Wim de Bie en Kees van Kooten allerhande dingen op de hak namen…..

 

 

Rijk stapt over op ISDN

ISDN, nog een keer uitleggen

Brugbediening op afstand....

Wie heeft er nog een leuk filmpje?

Stuur dan een bericht aan de conservator of de voorzitter van het museum.