Afscheid oude accu voeding

Binnenzijde oude accuvoeding
Op 20 maart is begonnen om de oude 48 Volt accu voeding te vervangen in het Houweling Telecommuseum, de oude lader uit de vijftiger jaren stuitte bij elke jaarlijkse inspectie op meer en meer bezwaren, nu wordt het werk overgenomen door twee kleinere voedingen.
We begonnen met de apparatuur beneden uit te schakelen, de zekeringen te verwijderen en de leidingen af te koppelen, in de Philips zaal werd een kleine 48 Volt voeding in dienst gesteld. Later werd in de Ericsonzaal een voeding in het apparatuur rek aangesloten en in geschakeld (nadat eerder al de benodigde bekabeling was gelegd), je zou niet verwachten dat alles maar een paar Ampères trekt (in tegenstelling tot vroeger toen het gebouw vol stond met apparatuur).
Uitschakelen Accuvoeding verwijderde 48V zekeringen Binnenzijde oude accuvoeding Oude 48V accuvoeding, de 24 Volt accu's hebben nog even respijt Aad sluit de nieuwe (kleine) 48 V voeding aan in Philipszaal Aad legt voedingskabel aan boven in Ericsonzaal Aad legt voedingskabel aan boven in Ericsonzaal Afkoppelen oude 48 V kabel in Ericsonzaal Aad, Arnold en Wijnand plaatsen de 48V voeding in Ericsonzaal aansluiten laatste kabel in Ericsonzaal
PS: Als iemand belangstelling heeft in een extra start accu kan hij altijd bij ons terecht……