Geen Speeddate, wel SPEEDGATE

Speedgate Vlaggemanstraat

 

Sinds juli van dit jaar beschikken wij op de Vlaggemanstraat over een ‘Speedgate’.

Niet meer een ‘gewoon’ hek wat je met een sleutel dient te openen en sluiten, nee, een heel nieuw hek, alleen te openen met een pasje. Dit omdat men vanuit Security het risico wilde uitsluiten dat het hek doodgewoon open blijft staan, vooral ’s avonds en in het weekend. Wij hadden gemerkt dat er onbevoegden de beschikking hadden over een heksleutel en zodoende ons hek openden, vooral in het weekend.

Op 28 juli van dit jaar konden we  dan ook een grote ploeg mensen ontmoeten, die met z’n allen de werkzaamheden uitvoerden om zo’n speedgate te plaatsen. Wat dan ook meteen inhield dat er gedurende die werkzaamheden niemand in of uit kon. Althans, het terrein.

Buiten het feit dat zo’n speedgate niet goedkoop is, zijn de werkzaamheden om deze te installeren ook niet gering:  vrachtwagen met hijskraan, grondwerkers, mensen van Heras zelf, engineers, toezicht, kortom, vele disciplines zijn die dag in de weer om het hek zodanig op z’n plaats te krijgen, dat alles netjes werkt, aan het eind van de dag.